Attention!

is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт

почистване на лицето

Когато това е тяхня грижа! Съвременните методи , процедури, терапии за медико-козметично почистване на лицето. Ненужни петна, черни точки, белези от акне. внедрени в козметико-дерматологичен център Пандерма, София   panderma.net 

почистване на лице цени Съвременните методи за медико-козметично почистване на лицето на най-ниски цени и ТОП оферти внедрени в козметико-дерматологичен център Пандерма, София
почистване на черни точки Съвремени методи, терапии, процедури, начини за медико-козметично почистване на черни точки по лицето и тялото в козметико-дерматологичен център Пандерма, София. Почистване на черни точки, акне, брадавици, комедони, папиломи, висулки.
Други полезни връзкиfertilaid.bg megatransbg.com kit93.com aris-bg.com Давитоз преводи davitoz.org persona.bg ontariosport.net hankomitev.com panderma.net clipso.bg barep.org chehplast.com dedal95.com pbnovini.com olympiatrans.com 
 /  / История

История на Ботевград

Ботевград в миналото

Името и миналото на града се губят далеч в мрака на вековете. Първото землище е основано от тракате, и си остава с неизвестно за нас име. Намерената римска пътна колона потвърждава факта, че близо до него е бил прокаран римски път, минаващ по онова време през котловината.

Текстът на колоната гласи: „На нашите господаря Валентиниан, Валент и Грациан - победители и триумфатори винаги свещени". Близостта с римския път става причина по-късно селището да привлече вниманието на скитащите варварски племена, които го нападат, ограбват и опожаряват. Жителите му, за да избягнат техните нападения били принудени да го изоставят. Търсейки по-сигурно място за заселване, една част от тях се спира на 3 км южно от римския път. Там били положени основите на ново селище, което приело името Зелин. Името, по всяка вероятност идва от прилагателното “зелен”, тъй като мястото било потънало в зеленина.

Главният поминък на населението по това време били земеделието и скотовъдството. Срещаните и до днес купчини от шлака говорят, че зелинчани са се занимавали и с добив на желязо.

С голяма популярност се ползувала местността „Комката", в която бил построен параклис - молитвен дом. В него вярващите от Зелин и околните села вземали причастие, наричано комка. Вероятно оттук идва и името на местността — „Комката”.


изглед5
изглед8
Ботевград в миналото

изглед5
изглед8
Ботевград в миналото